Maasverhalen app

Beleef de verhalen van de Maas

Fiets- en wandelroutes; voor ieder wat wils!

Beleef de boeiende historie en prachtige natuur langs de Maas; van Keent tot Megen. Op de fiets, wandelend of neem eens een van de vele pontjes… Er zitten diverse routes in de app, dus voor ieder wat wils! En door de verschillende video’s en animaties die je langs de route kunt vinden, is een tochtje nog mooier en verrassender geworden. Je komt te weten wat de Maas vroeger en nu betekent voor Nederland. En leuke weetjes over de strijd in 1388, hoe Keent opeens in Brabant kwam te liggen, maar ook over natuur en recreatie.

Tussendoor zin in een bourgondische lunch of een drankje? In de app zit een speciale module meteen aantal ondernemingen uit het gebied. Je vindt snel een plek om wat te eten, drinken en heerlijk uit te rusten.

Download de Maasverhalen app

Zoek in de app-store naar Maasverhalen en installeer de app. Zodra de app geïnstalleerd is open je deze.

Als de app opgestart is zie je alle routes op de kaart weergegeven. Door in of uit te zoomen en de kaart te verslepen kun je alle routes bekijken. Het getal op de 'markers' geeft aan hoeveel routes er vanaf dit punt starten.

Bovenaan het scherm vind je het menu waar je de instructie-schermen vindt en een bedrijven-lijst (eten, drinken, activiteiten, overnachten).

Naast het menu is de route-filter, hier kun je kiezen voor 'alle routes', 'fietsroutes' en 'wandelroutes'. 

Helemaal rechts bovenaan kun je kiezen voor een lijstweergave van de routes of een kaartweergave.


Basisfuncties

Punten op de route

Recreatie langs de routes

Belevingen langs de route

Bij sommige punten langs de route is een beleving toegevoegd. Dit kan een video zijn of een 3d animatie in augmented reality.

In de route 'De waarden van de Maas' vind je drie van deze belevingen. 
Tip: Download deze route op wifi, hij is meer dan 200mb groot.

Kom je bij een belevingspunt dan scan je, als dat gevraagd wordt, de grond en de omgeving tot er een animatie of video op 'popt'.

Tip: Kun je de video of animatie wel horen maar niet zien, volg dan met je camera de pijltjes op je scherm tot je de animatie (of video) in beeld krijgt.